21 Aralık 2013 Cumartesi

YURTDIŞI-AMERİKA'DA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ

AMERİKA'DA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ

AMERIKA'DAKI ÜNVERSITELERI NEDEN SEÇMELISINIZ?

Yurtdışında Eğitim görmeye karar verdiniz fakat bu kararı vermek kadar seçeceğiniz üniversite de önemlidir. Amerikan üniversitelerinde lisans, yüksek lisans ya da doktora eğitimi almak mezunlarına çok fazla yarar sağlamaktadır. Bu yararları yapacağınız seçim esnasında aklınızda bulundurmak çok önemlidir.

Amerikan üniversitelerinde eğitim almak için Türkiye'de üniversite sınavına girmiş ya da bir okulu kazanmış olmanız gerekmemektedir. Başvuru için Lisa diplomanız ve lise not ortalamanız yeterlidir. Eğer lise eğitiminizin son yılında Amerika'da bir üniversitede eğitiminize devam etme kararı aldıysanız, üniversite sınavına çalışmak yerine, dil becerilerinizi geliştirmeniz ve seçmek istediğiniz bölüm ile ilgili çalışmalar yapmanız çok önemlidir.

AMERIKA’DAKI ÜNIVERSITELER YÖK TARAFINDAN TANINMAKTADIR. 

Lise diplomanız ile tercih edeceğiniz herhangi bir bölümde okuyabilirsiniz. Hangi liseden mezun olduğunuzun bir önemi yoktur. Meslek liseleri gibi liselerden de mezun olsanız Amerika'da eğitim alabilirsiniz. YÖK Amerika'daki üniversiteleri tanımaktadır ve diplomanızın ülkeye döndüğünüzde denkliği vardır. 
Amerikan üniversiteleri dünyaca kabul gören ve saygın üniversitelerdir. Bu üniversiteler, prestij, nitelik ve tanınırlık açısından dünya markasıdır. İşte tam da bu yüzden Amerika'da alacağınız eğitim ve bu eğitimin faydalarını ömrünüz boyunca yanınızda taşıyacaksınız.

KARIYERINIZIN ILERLEMESI IÇIN ÇOK ÖNEMLI BIR KARAR OLARAK AMERIKAN ÜNIVERSITELERI

Amerika'da bir üniversiteden alacağınız diploma tüm dünyaca saygı görecek ve kabul edilecektir. Bu nedenle kariyer basamaklarını hızla tırmanmanız için çok büyük artıları olacaktır. Tercih edilen eleman olmak ve sizinle aynı bölümde okumuş insanlardan bir adım önde olmak için Amerikan üniversiteleri idealdir. Amerikan üniversitelerinde eğitim görmüş birçok kişi bugün dünyaca ünlü, marka olmuş şirketlerde çalışmaktadır.

TÜRKIYE'DEKI VAKIF ÜNIVERSITELERI VS. AMERIKAN ÜNIVERSITELERI

Genelde bir vakıf üniversitesinde okumak öğrencilerine bir fayda sağlamamaktadır. Burada vakıf üniversitelerine vereceğiniz ücretlerle Amerika'da daha prestijli bir üniversitede eğitim alma fırsatınız olacaktır. 

YENI KÜLTÜRLERLE TANIŞMAK VE KIŞISEL GELIŞIMINIZI HIZLANDIRMAK

Amerika'da okumak size sadece iyi bir gelecek fırsatı vermeyecek bunun yanında birçok farklı kültür ile tanışacak bu kültürlerle iletişim içerisinde buluşacak ve vizyonunuzu genişleteceksiniz. Bu şekilde dünyanın her yerinde yaşayabilecek kapasite ve bilgi birikimine sahip olacaksınız.

AMERIKAN RÜYASI

Amerika'da yaşamak herkesin rüyasıdır. Siz bu rüyayı yaşamak için attığınız adım sayesinde dünyaca ünlü şehirleri, eyaletleri ve tarihi ve kültürel yerleri görmek konusunda en büyük adımı atacaksınız. Amerika'da seyahat etmek bir gelenektir. Bütün bir kıtayı gezmek ve daha önce görme fırsatı bulamadığınız yerleri görebileceksiniz. 
Amerika'da Üniversite Eğitimi
Bachelor's Degree yani Amerika'da lisans eğitimi 4 yıl sürmektedir. Lisans eğitimi alabileceğiniz iki seçenek vardır. Bunlardan biri direkıt olarak 4 yıllık bir üniversiteye kayıt yapmaktır. Ancak 4 yıllık üniversitelerin kayıt kabul şartları çok ağırdır. Birçok Amerikan öğrencinin yaptığı gibi siz d önce 2 yıllık Community College eğitimi alabilir ve bu eğitimin sonunda 4 Yıllık eğitim bir üniversiteye devam edebilirsiniz. 

KAYIT ŞARTLARI

Amerika'da bir üniversiteye kabul edilebilmek için en önemli şartlardan bazıları TOEFL ve SAT gibi sınavlardan üniversitelerin belirlediği puanları alabilmektir. Bununla birlikte Amerika'daki üniversitelerin kabul şartları üniversiteye göre değişmektedir. Girmenizi isteyecekleri mülakatlar ve ya farklı prosedürler olabilir. 

COMMUNITY COLLEGE EĞITIMI ARDINDAN ÜNIVERSITEYE DEVAM ETMEK

Community College'lar Türkiye'deki Meslek Yüksek Okulları gibi 2 yıllıktır fakat eğitim sistemi olarak Meslek Yüksek liseleri ile benzerlik göstermemektedir. Üniversitelere kabul şartları zor olduğu için birçok Amerika'lı öğrenci Community College'larda 2 yıllık eğitimini tamamlamakta ve bunun üzerine üniversitelere geçiş yapmaktadırlar. Community College'lar üniversitelere göre çok daha ucuzdur. 

ÜNIVERSITEYE HAZIRLIK PROGRAMLARI

Lise diplomanız ve not ortalamanız ile başvurduğunuz Amerikan üniversiteleri sizden TOEFL veSAT skorları yapmanızı isteyeceklerdir. Eğer bu skorları yapacak İngilizce seviyesine sahip değilseniz SD Danışmanları size bu konuda yardımcı olmak için hazırdırlar. Üniversite hazırlık kurslarına katılmanız için gereken destek verilecektir. SD ile Amerikan üniversitelerinden şartlı kabul alabilir bir Amerikan üniversitesinde bir üniversite öğrencisi olarak üniversite hazırlık eğitiminizi alabilirsiniz.

AMERIKA'DA ÜNIVERSITE EĞITIMI ALMAK NE KADARDIR?

Amerika'da 3000'den fazla üniversite vardır ve bu üniversitelerin yıllık harç ücretleri değişkenlik göstermektedir. Yinede ortalama fiyat belirtmek gerekirse 4 yıllık üniversitelerin yıllık harçları 10000 - 15000 Amerikan Doları civarındadır. Community College'larda bu fiyat 5000-9000 arasında değişmektedir. Amerika'da bir yıllık konaklama ve kişisel ihtiyaçlarınız için gerekli olacak ücret 10000 15000 Amerikan Doları arasında değişecektir. Toplamda eğitim ve konaklama gibi ihtiyaçlarınıza harcayacağınız ücret 20000-25000 arasında değişecektir. Amerika'da öğrenciler üniversite kampüsünde çalışabilmektedirler. Öğrencilerin başka yerlerde çalışması yasalarla engellenmiştir.

BAŞVURU ZAMANI!

Eğer kararınızı kesin olarak verdiyseniz, lise son sınıfın ilk döneminde Amerika'daki üniversitelere başvuru yapmalısınız. Eğer İngilizce seviyeniz ile ilgili sorun yaşıyorsanız, SD ile şartlı kabul fırsatlarından yararlanabilir ve üniversite başvurunuzu bizimle yapabilirsiniz. Detaylar için SD Danışmanları ile iletişime geçiniz.
   


Donanmaci Mahallesi Izmir , Karsiyaka
tel/fax- 0 232 441 74 34
Gsm:0(507) 917 37 50
skype/sdworldyurtdisiegitim
facebook/sdyurtdisiegitim.com
msn/sdworldyurtdisiegitim@hotmail.com
www.sdyurtdisiegitim.com.tr
E-mail: info@sdyurtdisiegitim.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder