21 Aralık 2013 Cumartesi

YURTDIŞI-AVUSTRALYA’DA ÜNİVERSİTE

AVUSTRALYA’DA ÜNİVERSİTE

Dünyanın en büyük adası olan Avustralya Güney Yarımküre'de yer alır ve modern kentlerleri, eşi benzeri bulunamayacak doğal hayatıyla bilinir. Avustralya'da bulunan yağmur ormanları, çöller, tropik sahiller ve yüksek dağları ile muhteşem bir doğa harikasıdır. Avustralya'da her bölgede birbirinden farklı ve kendine özgü iklim, fauna ve flora vardır.

AVUSTRALYA’DA EĞITIM ALMAK NE GIBI AVATAJLAR SAĞLAMAKTADIR?

Avustralya'daki üniversitelerde istediğiniz eğitime başlamanız için lise diplomanızın olması yeterlidir. Bu Türkiye'de üniversite sınavına girmiş olmanız gerekmediği anlamına gelmektedir. Lise türünüzün ne olduğunun da bir önemi yoktur; fen lisesi, öğretmen lisesi, anadolu lisesi ya da meslek lisesi mezunu olmanızbir fark yaratmayacaktır. 

DEVLET GÜVENCELI ÜNIVERSITELER.

Tamamı Avustralya devleti tarafından finanse edilen okulların, eğitim standartları oldukça yüksektir. Avustralya üniversiteleri devlet tarafından denetlendiği için bazı kurallar ve standartlara uyum öğrencilerden beklenen davranışlar arasındadır.

AVUSTRALYA'DAKI TÜM ÜNIVERSITELER YÖK TARAFINDAN TANINMAKTADIR.

Tüm üniversitelerin YÖK denkliği vardır. Bu sayede Avustralya'dan alınan diplomaların Türkiye'ye geldiğinizde geçerliliği olacaktır. Sonuç olarak, ülkemizde kamuda çalışabilir ve kısa dönem askerlik yapabilirsiniz. 

İNGILIZCE SEVIYENIZI GELIŞTIRIN. 

Ülkemizde İngilizce eğitim alsanız bile bu eğitimi pratiğe dökme imkanı bulamazsınız. Avustralya'nın; İngilizce konuşulan ülkelerden biri olması sebebiyle İngilizcenizi geliştirmek için bulunacak en iyi fırsatlardır. Böylece mezuniyet sonrasında İngilizceyi en iyi seviyede konuşuyor olacaksınız. 

DÜNYANIN HER YERINDEN ÖĞRENCI GÖÇÜNÜN SEBEBI...

Avustralya'ya her yıl eğitim almak için giden öğrencilerin sayısında %20'lik bir artış vardır ve bu artış da Avustralya'daki eğitimin ne kadar kaliteli olduğunun en önemli kanıtlarından biridir. 

SON TEKNOLOJI ÜRÜNÜ DERS MALZEMELERI VE MODERN KAMPÜSLERI ILE AVUSTRALYA ÜNIVERSITELERI!

Dersler sürekli kayıt altında olduğu için öğrenciler bu dersin kaydını internetten tekrar edebilmekte ve gerekirse ders materyali olarak DVD'lerini okuldan talep edebilmektedir. 

AVUSTRALYA, BIRLEŞMIŞ MILLETLER TARAFINDAN YAŞANILABILIR 5 ÜLKEDEN BIRI SEÇILMIŞTIR.

Avustralya'da suç ve politik huzursuzluk neredeyse yok denecek kadar düşük düzeydedir ve oldukça güvenli bir ülkedir. Avustralya çok kültürlü bir toplum olarak, yabancılara ve kendi vatandaşları karşı oldukça sıcakkanlıdır. Düşünce özgürlüğünün hakim olduğu ülkede açık fikirlilik ve farklılıklara karşı tolerans üst düzeydedir. Buradaki üniversiteler yabancı öğrencilerin kültürel ve dinsel ihtiyaçlarını göz ardı etmez ve onlara yeni katıldıkları bu ortamda ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışırlar.

ÇALIŞMAK VE EĞITIM GÖRMEK HAKKINDA

Avustralya hükümeti tarafından çıkartılan yasaya göre eğitim dönemleri süresince haftada 20 saat, ve tatil günlerinde full time çalışabilirsiniz. Eğitiminiz başladığında çalışma izninizde otomatik olarak başlar.
Avustralya'daki üniversitelerin büyük bir çoğunluğunda iş deneyimi kazanması amacıyla öğrenciler staj ya da co-op programlara gönderilmektedir. Örneğin Turizm Yönetimi okuyan bir öğrenci Avustralya'daki isim yapmış büyük otellerden birinde eğitim alma fırsatı yakalayabilir.
Avustralya’da sanayi, bilim kuruluşları ve üniversiteler arasında çok büyük bir iş birliği vardır. Bu sayede okullara araştırma konusunda çalışma yapabilmeleri için büyük miktarlarda fonlar verilmektedir.
Avustralyalı akademisyenler dünyanın her yerinde birçok araştırma projesinde yer almaktadırlar ve bir yıl boyunca dünyada yapılan bütün bilimsel araştırmaların %3'ünde yer almaktadırlar. Nüfus açısından düşünüldüğünde bu ülke için oldukça iyi bir yüzdedir çünkü ülkenin nüfusu toplamda İstanbul ilinin nüfusundan azdır. 
Nobel Ödüllerine layık görülen Avustralya'lı akademisyenlerle eğitim şansı
Avustralya vatandaşı bilim insanları birçok kategoride Nobel ödüllerine layık görülmüşlerdir. Bunlardan bazıları; fizyoloji, tıp, kimya ve fiziktir. Bunun haricinde ülkenin madencilik, tarım, güneş enerjisi biyoloji ve çevre teknolojisinde dünya markası olduğu herkesçe kabul edilmektedir.

AVUSTRALYA UZUN SÜREDEN BERI YABANCI ÖĞRENCILERI BÜNYESINDE BARINDIRMAKTADIR.

Avustralya'da bölümlere alınan öğrenci kontenjanları çok azdır. Bu sayede öğrenciler akademisyenlerle birebir fikir alış verişi yapma imkanı bulabilmektedir. Avustralya'daki öğretim üyeleri ve akademisyenler yabancı öğrencilere çok yardımcı olmaktadırlar. 
Birçok gelişmiş ülkede olduğu gibi burada da eğitim teorik değil pratiktir.
Avustralya'daki üniversitelerin çeşitli endüstriyel alanda çalışan şirketlerle birlikte çalıştığını daha önce de belirtmiştik. Bu sayede öğrencilerine iş hayatında tecrübe kazanmanın yolunu da açarlar. Bağımsız ve stratejik düşüncenin önemini öğrencilerine aşılarlar.
Avustralya üniversite okumak için seçilebilecek en iyi yerlerden biridir çünkü refah toplumu ve doğal güzellikleri ülkeyi mükemmel bir yer haline getirmiştir. Avustralya'da yumuşak bir iklim hakimdir. Bu da size yıl boyunca katılabileceğiniz açık hava aktiviteleri ve spor faaliyetleri sunabilecek bir ülke olduğu anlamına gelir. Maliyetler açısından bakıldığında, Avustralya; İngiltere ve Amerika'ya kıyasla eğitim ve yaşam olarak daha ekonomiktir.
Avustralya ve mezuniyet sonrası yaşam
Avustralya'da bir üniversiteden mezun olmak sizi Avustralya'da iyi derecede İngilizce bilen ve bunu profesyonel hayatında kullanmayı hedefleyen bir insan yapacaktır. Ülkede birçok kariyer olanağı sizi bekliyor olacaktır.
 
 
Donanmaci Mahallesi Izmir , Karsiyaka
tel/fax- 0 232 441 74 34
Gsm:0(507) 917 37 50
skype/sdworldyurtdisiegitim
facebook/sdyurtdisiegitim.com
msn/sdworldyurtdisiegitim@hotmail.com
www.sdyurtdisiegitim.com.tr
E-mail: info@sdyurtdisiegitim.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder