21 Aralık 2013 Cumartesi

YURTDIŞI-AVUSTURYA’DA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ

AVUSTURYA’DA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ


Avusturya'da yüksek eğitim kurumları devlet üniversiteleri, özel üniversiteler ve meslek yüksek okullarıdır. Başkent Viyana'da çok eski ve köklü üniversiteler vardır. Sadece Viyana'da 20 adet yüksek öğretim kurumu vardır. Lisans eğitimi genellikle Almancadır ve Avusturya üniversiteleri Bologna anlaşmasını imzalamış bir ülke olarak Türkiye'de YÖK tarafından tanınmaktadır. 
Meslek Yüksek Okulları ve Avusturya
Avusturya'daki Meslek Yüksek Okulları mesleki alanda yetişmiş kalifiye personel yetiştirme amacındadır. Bu kısa süreli eğitim veren kurumlar genelde üniversitelere bağlı olarak eğitim vermektedirler.

Neden Avusturya? Bu ülke size ne gibi yararlar sağlayacak?
Avusturya'daki üniversitelerin hepsi büyük ve kapsamlı kütüphanelere sahiptir. Bu üniversiteler kalitelerini dünya çapında kanıtlamışlardır. Ayrıca Avusturya'daki üniversitelerin YÖK denkliği vardır. Burada lisans eğitimi alan öğrenciler direkt olarak yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam edebilmektedirler. Ülke yasaları gereği, öğrenciler yaklaşık 600 € maaş ile sigortalı bir işte çalışabilirler. Ülke birçok uluslararası öğrenci için tercih edilen bir yer olduğu için farklı kültürlerle buluşmak ve yeni insanlar tanımak mümkündür. Avusturya'da üniversitelerin yıllık harçları 700-800 € aradına değişmektedir. Avusturya üniversitelerinden mezun olan öğrenciler bluecard uygulamasına tabi tutulurlar bu da AB ülkelerinde çalışma ve oturum izni anlamına gelmektedir. Viyana yaşam kalitesi bakımından dünyada önde gelen şehirlerdendir. Ülke kayak merkezleri, kültürel ve sanatsal etkinlikleri ile tanınmaktadır. Türkiye'den uçakla sadece 2 saatlik mesafededir.
Avusturya'daki Üniversitelere Kabul Edilme Şartları
  • Türkiye'de üniversite sınavından sonra 4 yıllık bir bölüme yerleşmiş olmak,
  • Öğrencinin okumak istediği bölüm veya yan bölümlerinden birini kazanmış olmak,
  • Almanca yeterlilik sınavlarında 100 üzerinden en az 60 almak
Eğer Almanca seviyeniz Avusturya'da bir okula kayıt olmanız için yeterli değilse, SD ile Avusturya'daki üniversitelerin kabul edeceği dil okullarından birinin hazırlık kurslarına yazılabilir ve Almancanızı geliştirebilirsiniz. Lisans eğitimi ülke genelinde 3 yıldır.
Almanca dil eğitimi ve Avusturya
Almancanın sanayi ve ticaret alanlarındaki önemi yadsınamaz bir derecededir. SD Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ile birlikte Almancanızı geliştirebileceğiniz okullara kaydınızı yaptırabilir ve Testdaf ve DSH gibi Almanca dil yeterlilik sınavlarına hazırlanabilirsiniz. Alacağınız sertifikalar AB ülkelerinde geçerli olacaktır.
Avusturya'da nerede konaklayacaksınız?
Avusturya’da ne yazık ki devlet yurtlarında konaklama mümkün olmamaktadır çünkü buraları devlet kendi vatandaşlarına tahsis etmiştir. Fakat öğrenciler için her zaman özel yurt seçeneği vardır. Başka bir seçenek olarak öğrenci evleri vardır. Öğrenciler genellikle eşyalı evler kiralamaktadır ve ücretleri üniversitenin bulunduğu bölgeye göre değişmektedir. Üniversitelerin yoğunlukta olduğu bölgelerde ortalama bir fiyat vermek gerekirse kiralar 500-750 € arasındadır. Üniversiteye uzak bölgelerde daha uygun fiyatlı evler bulmak mümkündür. 

Ülkede ulaşım
Avusturya tren yolları ile bilinen bir ülkedir. Metro, tramvay ve trenlerle ulaşım sağlanmaktadır. Sadece ülke içerisinde değil aynı zamanda diğer ülkelere de rahatlıkla trenle ulaşım sağlanmaktadır. Avusturya'da Tuna Nehri üzerinde bütün bir yıl boyunca vapur taşımacılığı da yapılmaktadır. Öğrenciler kendilerine özel öğrenci ulaşım kartından yararlanabilirler. 
Avusturya’da Öğrenciler Çalışabilir mi?
Avusturya'da öğrenciler Çalışma Bakanlığı tarafından düzenlenen yasaya göre 180 gün part time ve 90 gün full time çalışabilmektedir. Böylece öğrenciler hem çalışıp cep harçlıklarını çakarabilmekte hem de eğitimlerine devam edebilmektedir.

 
 

   
  
  
Donanmaci Mahallesi Izmir , Karsiyaka
tel/fax- 0 232 441 74 34
Gsm:0(507) 917 37 50
skype/sdworldyurtdisiegitim
facebook/sdyurtdisiegitim.com
msn/sdworldyurtdisiegitim@hotmail.com
www.sdyurtdisiegitim.com.tr
E-mail: info@sdyurtdisiegitim.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder