21 Aralık 2013 Cumartesi

YURTDIŞI-NEDEN FRANSA'DA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ?


NEDEN FRANSA'DA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ?

Bir dili öğrenmenin en kolay yolu kuşkusuz ki o dilin konuşulduğu ülkede yaşamaktır. Tam da bu yüzden Fransızca öğrenmek isteyen öğrencilerin vakitlerini geçirmesi gereken yer Fransa'dır, burada etkili bir şekilde Fransızca öğrenmekle kalmayıp aynı zamanda dilin hakim olduğu kültürü de yakından tanımış olacaksınız.

FRANSA TARIH BOYUNCA AVRUPA'NIN EN ÖNEMLI ÜLKELERINDEN BIRI OLMUŞTUR.

Fransa dünyanın kültür, turizm, sanat ve moda başkenti olarak kabul edilmektedir. Fransa tarihi ve kültürel mirası ve dört ayrı denize olan kıyıları ile her yıl binlerce insanı kendine çekmektedir.

FRANSIZ ÜNIVERSITELERI KÖKLÜ BIR TARIHE SAHIPTIR.

Fransa'daki bazı üniversitelerin tarihi ortaçağa dayanmaktadır. Bu üniversiteler birçok bilim adamı yetiştirmiş, yeni buluşlara ve akımlara ev sahipliği yapmıştır. Bu yönüyle de dünya tarihine dinamizm ve yenilik getirmişlerdir. 

FRANSIZ ÖĞRENCILERLE EŞIT ŞARTLARDA EĞITIM ALMA FIRSATI!

Ülkede diğer ülke vatandaşı öğrenciler, Fransız öğrenciler ile eşit şartlara sahiptir yani üniversiteye giriş şartları ve alınan üniversite diplomaları herkes için aynıdır. Fransa, bir insan hakları ülkesi olarak eğitimde de ayrımcılığı reddetmektedir.

TURIZM FAALIYETLERI AÇISINDAN FRANSA BIR DÜNYA MARKASIDIR!

Paris! denildiğinde akla romantizm, ışıklarla sarılı bir şehir, Notre Dame, Eiffel Kulesi ve Avenue des Champs-Élysées gelmektedir. Fransa'da kalsik ve modern sanat atölyelerini, mümkemmel lezzetteki Fransız Mutfağını, ünlü kafelerini görmek için dünyadan her yıl milyonlarca turist gelmektedir. 
Fransızca dünyada en çok konuşulan diller arasında yer almaktadır. Birçok ülkede de resmi dil ya da ikinci resmi dil olarak kullanılmaktadır; örneğin, Kanada ve Belçika. 
Dünyanın 4. en büyük ekonomisine sahip olan ülke, aynı zamanda bir ticaret ve yatırım merkezidir de.

FRANSA'DA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ

Her ülkede olduğu gibi Fransa'da da devlet üniversiteleri ve özel üniversiteler vardır. Devlet üniversitelerinin de, özel üniversitelerinde yıllık harç ücretleri yaklaşık olarak birbirine eş değerdir. 
 
Fransa yabancı öğrenci barındıran ülkeler arasında ilk üçte yer almaktadır. Ülkede 87 devlet üniversitesinin bulunmaktadır ve bu öğrenciler Fransız öğrencilerle aynı standartta kabul edilmektedir. 160 Euro ile 500 Euro arasında değişen makul harç ücretlerinden yararlanmaktadır.
 
Ülkede lisans eğitimi 4 yıl, yüksek lisans eğitimi 2 yıl ve doktora eğitimi 3 yıl sürmektedir. Lisans eğitimlerinin geneli Fransızca olmakla beraber İngilizce eğitimde verilmektedir. Bir Fransız üniversitesine başvuru yapabilmek için lise diploması ve Fransızca dil yeterlilik belgesi yeterlidir (DELF). 
Fransız üniversitelerinin yanı sıra Grandes Ecoles adında yüksek okullar bulunmaktadır ve bu okullar devlet okullarıyla aynı yönde bir eğitim verdikleri için Fransız olmayan öğrenciler tarafından tercih sebebidir.

LISANS GIRIŞ KOŞULLARI

Genellikle lisans başvuruları üniversiteler tarafından her yıl Haziran ayının sonlarına doğru sonuca kavuşur fakat lisans başvurularının 31 Ocak’a kadar yapılmış olması gereklidir. SD Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ile başvuru dosyanızın hazırlanması esnasında en doğru bilgileri alabilir ve okullara başvurularınızın yapılması açısında profesyonel bir danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
Tabi ki Fransa'da lisans eğitimine başlayabilmeniz için iyi bir Fransızca dil seviyesine sahip olmalısınız. Bu yüzden sizi Fransızcanızı geliştirebileceğiniz kaliteli kurumlara yönlendirmek SD olarak bizim en önemli görevlerimizden biri olacaktır. Hazırlık eğitimi sonunda alacak olduğunuz DALF puanınız üniversite başvurunuz esnasında esas alınacaktır. Fransız Lisesi mezunlarının Fransızca bilgilerini kanıtlamalarına gerek yoktur çünkü onlar lise eğitimini Fransız dilinde tamamlamıştır.
Fransa’da eğitim görmek isteyen adayların öncelikle kendi ülkelerinin sınavlarında Fransa'da okumak istedikleri bölüme yerleşmiş olmaları şartı vardır. 
Aşağıda yazılı 3 şartı sağlayabilen öğrencilerin lisans başvuruları SD tarafından profesyonel bir danışmanlık hizmetiyle istedikleri üniversiteye yapılır:
  • Bakalorya diploması (uluslararası tanınırlığı olan lise diploması)
  • Eğitim almak istediği bölüme Türkiye'deki üniversitelerden birinde yerleşmiş olmak
  • Bir Fransız Lisesi’nden mezun değilseniz Fransızca bilginizi gösterir DALF veya TFC-DAP sınavlarından yeterli puanı almış almak. Fransız liseleri şunlardır; 
  1. Ankara Tevfik Fikret Lisesi, 
  2. İstanbul Notre Dame de Sion Lisesi, 
  3. İstanbul Saint Benoit lisesi, 
  4. İstanbul Saint Joseph lisesi, 
  5. İstanbul Saint Michel Lisesi, 
  6. İstanbul Galatasaray lisesi, 
  7. İstanbul Sainte Pulchérie lisesi, 
  8. İzmir Saint Joseph Lisesi
  9. İzmir Tevfik Fikret Lisesi

MASTER PROGRAMI GIRIŞ KOŞULLARI

Fransa'da Master yapmak istiyorsanız öncelikle lisans eğitiminizi tamamlamış olmanız gerekmektedir. Aynı lisans eğitiminde olduğu gibi Master programında da kendi ülkenizde bir bölüme yerleşmiş olmanız gerekmektedir. Kabul koşullar ve tarihleri üniversiteden üniversiteye değişmektedir.  Birçok alanda yüksek lisans seçeneğiniz olmakla birlikte, SD size başvurularda yardımcı olacaktır. Bazı Master programlarında İngilizce eğitim mümkündür. Bazı kurumlar kendi açtıkları yabancı dil sınavlarına adayları tabi tutmaktadır. Bu durumun geçerli olmadığı okullarda DALF ile dil bilginizi kanıtlamanız gerekebilir.
 
 
Donanmaci Mahallesi Izmir , Karsiyaka
tel/fax- 0 232 441 74 34
Gsm:0(507) 917 37 50
skype/sdworldyurtdisiegitim
facebook/sdyurtdisiegitim.com
msn/sdworldyurtdisiegitim@hotmail.com
www.sdyurtdisiegitim.com.tr
E-mail: info@sdyurtdisiegitim.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder