21 Aralık 2013 Cumartesi

YURTDIŞI-MAKEDONYA'DA ÜNİVERSİTE



Makedonya'da Yüksek Öğretim
Makedonya'da alabileceğiniz eğitim lisans, yüksek lisans ve doktora programlarıdır. Lisans eğitimi genellikle 3 yıl ve yüksek lisans eğitimi 2 yıl sürmektedir. Doktora programları ise programın içeriğine göre değişmekle beraber genellikle iki yıldır. Makedonya'da üniversiteler kendi içlerinde özerk dış işlerinde devlete bağlı bir yapıdadır. Ülkede devlet üniversitelerinin yanı sıra özel üniversitelerde vardır ve son yıllarda hem yabancı öğrenciler tarafından hem de Türk öğrenciler tarafından oldukça tercih edilir hale gelmiştir. 

Makedonya'daki üniversiteler Bologna anlaşmasını imzalamıştır ve Bologna sürecindedir. Makedonya üniversiteleri YÖK denkliği almış üniversitelerdir. Aldığınız diplomalarınız Türkiye'ye döndüğünüzde YÖK tarafından kabul edilecektir.
Makedonya Türk öğrenciler için hem yakında olması hem de kültürel bağlamda bize yakın olması açısından kaçırılmaması gereken bir fırsattır. 
Makedonya Üniversiteleri
Avrupa'da eğitim almak her Türk öğrencinin hayatının bir döneminde kafasından geçirdiği bir fikirdir. Ekonomik koşulları nedeniyle Makedonya Türk öğrenciler için kaçırılmaması gereken bir fırsat olmuştur. Üniversite yıllık harçları kesinlikle Türkiye ve Avrupa'daki diğer üniversitelerle kıyaslanamayacak kadar ucuzdur.  Ayrıca Makedonya 2005 yılından beri Avrupa Birliği adayıdır. 
Makedonya üniversite fiyatları 
Makedonya'da üniversite harçları yaklaşık 3000 € civarındadır ve bu fiyat Avrupa'nın başka hiçbir ülkesinde bulamayacağınız bir fiyattır. Bu bakımdan Makedonya son yıllarda birçok öğrencinin eğitim göçü noktası haline gelmiştir. Türkiye'deki öğrencilerimizin artık üniversite sınavını kazanamayacağım diyerek strese girmesine gerek yoktur çünkü Makedonya'da ücretler makuldür ve sınava girme zorunluluğu aranmamaktadır.
Bunun haricinde öğreneceğiniz yeni bir dil ve diller sizin için bulunmaz bir fırsat olacaktır. 
MAKEDONYA’DA EĞİTİM
Makedon Üniversitelerine sınavsız geçiş yapmak mümkündür. Bologna anlaşmasına tabi olduğu için bu üniversitelerin verdiği diplomalar Türkiye'de YÖK tarafından tanınmaktadır.
Makedonya’ya Sınavsız Dikey Geçiş
Türkiye'de Meslek Yüksek Okullarından mezun olan öğrencilerimiz Makedonya'da sınavsız dikey geçiş ile üniversite eğitimlerini tamamlayabilmektedirler. Meslek Yüksek okulu mezunu öğrenciler hazırlık kursu ve intibak derslerini tamamladıktan sonra lisans eğitimine devam edebilmektedirler. Bu süreçle ilgili en öenmli nokta Makedon üniversitelerinin dikey geçiş sınavı veya tekabülü sınavları şart koşmamasıdır.
Makedonya’da Dil Eğitimi
Makedonca hiç bilmeyen biri olarak ülkeye gittiğinizde ilk yıl hazırlık kursuna katılmanız Makedonca öğrenmek için yeterli olacaktır. Makedonca içerisinde Türkçe, İngilizce ve diğer Slav ırklarından birçok kelime barındıran bir dildir ve öğrenmesi oldukça kolaydır. 
Makedonya’da Konaklama
Makedonya'da konaklama giderleri de oldukça ucuzdur. Biz SD olarak öğrencilerimize tercih ettikleri konaklama hakkında bilgi vermekte ve yerleşmelerini sağlamaktayız. Yurt ve ev seçenekleri ülkede mevcuttur. Ev kiralamak isteyen öğrenciler tek başlarına ya da birçok kişi ile ev kiralayabilirler.Ev kiraları genellikle 200 €'dan başlamaktadır ve yurt kiraları ise 150 €'dan başlamaktadır. 
Vize ve Oturum İşlemleri
Makedonya Türk vatandaşlarına vize uygulaması yapmamaktadır fakat bu sadece turist vize için geçerlidir. Türk öğrencilerimizin öğrenci vizesi alması gerekmektedir. Bu durumda SD Danışmanları size gerekli yardımları yapacaktır.
Donanmaci Mahallesi Izmir , Karsiyaka
tel/fax- 0 232 441 74 34
Gsm:0(507) 917 37 50
skype/sdworldyurtdisiegitim
facebook/sdyurtdisiegitim.com
msn/sdworldyurtdisiegitim@hotmail.com
www.sdyurtdisiegitim.com.tr
E-mail: info@sdyurtdisiegitim.com.tr



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder