19 Aralık 2013 Perşembe

YURTDIŞI-Uluslararası Saray Bosna Üniversitesi

IUS Üniversitesine Sınavsız Kayıt


yurtdışı eğitim


Uluslar arası saraybosna Üniversitesi

2003 yılında kurulmuş bir Vakıf üniversitesidir.İlk olarak İngilizce hazırlık eğitimi vererek eğitimine başlamış sonraları ceşitli bölümler açarak eğitim hayatına devam etmiştir .
Üniversite disiplinlerarası yakınlaşmaya önem veriyor olması nedeniyle tüm bölümler ilk yıl ortak dersler almaktadırlar .ikinci yıl baglı bulundukları fakülte derslerini ortak olarak alırlar .Bölüme karar verememiş öğrenciler için idealdir 3.cü sınıfta bölüm kararı verirler yada bölüm değişikliği yapabilirler
ECTS (Avrupa kredi transveri sistemi)ne dahil olan bu üniversitede üniversiteler arası değişim ders transferine imkan sağlamaktadır .

Üniversitede burs imkanı

İUS Üniversitesine iki sekilde kayıt yaptırabilirsiniz .ÖSYM tarafından sınavı kazanan bireyler sanat ,sosyal bilimler,ekonomive yönetim bilimlerine mühendisliklere kayıt yaptırabılırler .bu öğrenciler burs imkanı saglanmaktadır .İlgili puan türünde ilk 10000 de olan öğrenciye % 100  burs verilir ayrıca kardeş indirimleri vardır .

Üniversite ücretleri

İUS üniversitesi hazırlık dönemleri 8 haftalık dönemler halindedir .Her bir dönem ücreti 800 € dur
Bölüm harcları ise 5500€ dur. Başarı burslu öğrencileriden %50 teşvik burslu öğrencilerden %25 indirim yapılır .

Üniversiteye yerleşme

MF;TM;TS;veya DİL bölümlerinden sınavda  180 ham puan alan öğrenciler sanat ve sosyal bilimler,ekonomi ve yönetim bilimleri ve mühendislik fakültelereine YÖK_ÖSYM tarafından yerleştirilir.
SD yurtdışı eğitim olarak sınav sonrası bizimle irtibata gecerek üniversite yerleşmenizi ve diğer evrak konularında ki hizmeti alabilirsiniz .
DENKLİK
Yüksek öğretim kurumu İUS Üniversitesini 2005 yılında denkliğini tanıdığı üniversiteler listesine alnmıştır .mezun olan öğrenciler YÖK kurumuna basvurarak denklik işlemlerini başlatabilirler .
ÖSYM tarafından yerlesmeyen öğrenciler ,SD yurtdışı eğitim olarak sizi lise diplomanız ile üniversiteye yerlestirebiliyoruz .İUS  KAYIT almaya yetkili kurum olarak biz öğrencilerimizi hazırlık sınıfına kaydettiriyoruz .sınavsız kayıt olanagından yararlanmak için SD yurtdışı eğitim danışmanlarından bilgi alınız .
İUS üniversitesinde hazırlık okuyan öğrenciler SAT sınvunda 1000 puan alarak bölümlerine devam ederler .

Yatay geçiş

 
Başka üniversitelerde okuyan İUS üniversitesine geçmek isteyenler için idealdir .üniversitenizde aldıgınız dersleri saydırarark yatay geciş yapar ve erken mezun olabilirsiniz .ECTS kriterlerine baglı olduğu için yatay geçiş ve ders transferi mümkündür .
Üniversite de arastırma yapma imkanları
İUS Üniversitesi arastırma yapma özeliğini en temel özellik olarak görmektedir .bu düşünceyi hayata gecirmek için sürekli glistirmek üzere İUS kütüphanesi kurulmustur .Öğrencileri bilime ve geleceğe hazırlayacak bir merkez olarak tasarlanmıştır .içinde her türlü kitap ,dergi,çevrimiçi veri tabanlarına sahip rahat bir çalışma ortamı sunar .

Üniversite de yaz okulu

Yaz okulu süre ve akademik icerik bakımında ders yılı programının aynısıdır .8 haftalık ve 200 saatlık bir programdır .bu programa 3. Ve 4. Seviyedeki ELS öğrencileri katılabilirler .

Üniversitede yaz kursu

 
temmuz ayında acılan bu kurs 3 haftalık bir programı içerir.Öğrenciler haftada 16 saat İngilizce eğitimi alırlar .Hafta sonları program sorumlusu ile birlikte kültürel tarihi geziler yaparlar .kurs ücretine İstanbul Saraybasna gidiş dönüş ucak bileti dahildir .

ULAŞIM

Saray Bosna Üniversitesi hava limanına 5 km uzaklıktadır.tranvay ile kampüse ulasım mümkündür .kampüs ile tranvay arası yürüyüs mesafesindedir .
Üniversitenin sosyal imkanları
Saraybosna da ılıca mevkiinde bulunan kampus  72 .000 metre karedir.kampüste labratuvarlar,sosyaltesisler,yurt binaları,konferans salonları,spor aktiviteleri yapabilecekleri salonlar, kablosuz internet gibi zengin olanaklara sahiptir

ÖĞRENCI KULUPLER

Uluslararası Saray Bosna üniversitesi öğrencilerini kültür , sanat v spor alanlarında da desteklemektedir.bu anlamda öğrenciler kendilerini yeteneklerini geliştirebilecek ,yeni yeteneklerini keşfedebilecekleri alanlar ,kendilerini ifade edebilecekleri gelistirebilecekleri imkanları bulacakları bir üniversitedir .bu klupler gerekli alan imkan istediklerinde üniversite bu imkanı yaratmaktadır ve desteklemektedir .
Öğrenciler sadece bir üniversite öğrencisi olmayıp üniversiteye katkı da buluna bir kurum üyesi olarak haraeket edebilen ,bunun sorumlulugunu tasıyan ,yansıtan bireyler olarak akademik yaşantılarına devam ederler .
Müzik ,basketbol,fotografçılık ,işletme bilim ve sanat ,futbol,tekvando,girişimcilik ,magazin ,gazete ,Bosna türk öğrencileri,oyun ,entelektüel aktiviteler klupleri  en popüler kluplerdir.
 

Konaklama

Öğrenciler İUS Üniversitesi bünyesinde yurt da kanaklama alacakları gibi kiralik evlerde de oturabilirler . Yurtlarda ortak kullanım mekanları ,spor solonları ,kablosuz internet  bulunur .

 

Saraybosna İUS Üniversitesi bölümleri

Sanat ve sosyal bilimler fakültesi
İngiliz dili ve edebiyatı
Psikoloji
Görsel Sanatlar ve İletişim  Tasarım
Sosyal ve Siyasal Bilimler
Yönetim ve Ekonomi bilimleri  fakültesi
İktisat,
Uluslar arası iliksiler
İşletme
Mühendislik ve doğa bilimleri fakültesi
Mimarlık
Genetik ve Biyomühendislik ,Bilgisayar Mühendisliği
Elektrik V e Elektronik Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği,
İngiliz dili ve edebiyatı
 
 
Donanmaci Mahallesi Izmir , Karsiyaka
tel/fax- 0 232 441 74 34
Gsm:0(507) 917 37 50
skype/sdworldyurtdisiegitim
facebook/sdyurtdisiegitim.com
msn/sdworldyurtdisiegitim@hotmail.com
www.sdyurtdisiegitim.com.tr
E-mail: info@sdyurtdisiegitim.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder